Valmennuskoulutukset

Valmennuskoulutukset ovat yksi tärkeä tukipilari valmentajan arjessa. Uudenmaan piirissä on siirrytty alueelliseen valmennuskoulutusjärjestelmään, jossa jokaiselle yli 100 lisenssipelaajan seuralle on nimettynä oma piirikouluttaja. Piirikouluttaja kouluttaa D-tason valmennuskursseja. Koulutuksia tehdään yhteistyössä muiden alueen seurojen kanssa.

Yleistietoa valmennuskoulutuksista

E-tason valmentajakoulutus on Palloliiton valmentajakoulutusjärjestelmän ensimmäinen askel. Se tarjoaa perustietoa lasten ja nuorten ohjaamisesta. Koulutus on yleensä yhden illan koulutus (5h) ja koulutukset järjestetään pääsääntöisesti alueen seuroissa. Lisätietoja E-tason koulutuksista TÄÄLTÄ

D-tason valmentajakoulutuksessa perehdytään lapsen ja nuoren kokonaisvaltaiseen valmentamisen ja yksilöllisen valmennusfilosofian perusasioihin. Kurssi sisältää lasten ja nuorten valmennuksen neljä perusosaa; taidon ja pelikäsityksen oppimiset, fyysisen harjoittelun perusteet ja peli-ilon ilmapiiri. D-koulutuksia järjestetään alueen seuroissa joko kahden viikonlopun kestoisena pikakoulutuksena tai pitkäkestoisempana prosessikoulutuksena, jossa koulutus toteutetaan osin myös omassa toimintaympäristössä. Kahden viikonlopun kestoiset koulutukset ovat pääsääntöisesti häviämässä prosessikoulutusten alta, mutta edelleen niitä voi löytyä joidenkin seurojen toteuttamana.

C-tason valmentajakoulutus antaa valmiudet nuorten pelaajien ja joukkueiden valmentamiseen sekä johtamiseen. Erityisteemana on pelipaikkakohtainen taktiikka sekä pelaajien yhteistyö. Kurssi syventää D-tason valmennustietoutta. Lisäksi kurssilla perehdytään jalkapallovammojen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon sekä jalkapallosääntöihin.

Yllä mainittujen peruskoulutusten lisäksi Palloliitto tarjoaa vielä syvemmälle jalkapallon saloihin pureutuvia koulutuksia, joista esimerkkinä pidemmälle valmennustoimintaan pureutuvat UEFA B - PRO valmennuskoulutukset, lasten jalkapallovalmennukseen keskittyvä SPL C+ koulutus, Futsal-koulutukset sekä MV-toimintaan keskittyvät koulutukset.

ACK:ssa panostetaan valmennustoiminnan laatuun, jonka yhtenä tukipilarina on seuran kattava panostus valmentajien koulutuksiin.